Δημοσιογραφική Διάσκεψη και Παρουσίαση Υπηρεσίας Διαμεσολάβησης Κύπρου στο Ξενοδοχείο Classic – Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια

Δημοσιογραφική Διάσκεψη και Παρουσίαση Υπηρεσίας Διαμεσολάβησης Κύπρου στο Ξενοδοχείο Classic

Event details

  • 27 Αυγούστου, 2018
  • 8:00 πμ - 10:00 πμ
  • Ξενοδοχείο Classic, Λευκωσία

Το ‘Hope For Children’ CRC Policy Center (HFC) και ο Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), θα πραγματοποιήσουν δημοσιογραφική διάσκεψη στο ξενοδοχείο ‘Classic’ και ώρα 10:00-12:00 με αφορμή την εγκαθίδρυση της Υπηρεσίας Διαμεσολάβησης Κύπρου για περιπτώσεις διασυνοριακών οικογενειακών συγκρούσεων.

Η Υπηρεσία Διαμεσολάβησης εγκαθιδρύθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος 116000 – Υπηρεσία Διαμεσολάβησης Κύπρου, πρόγραμμα το οποίο συντονίζει ο ΣΠΑΒΟ και εντάσσεται κάτω από την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000, η οποία λειτουργεί από τη κοινοπραξία ΣΠΑΒΟ – HFC και λειτουργεί 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα, εντελώς δωρεάν.

Η διαμεσολάβηση είναι μια εξώδικη διαδικασία για τη διευθέτηση των συγκρούσεων σε περιπτώσεις χωρισμού, διαζυγίου ή/και διαφωνιών στην επικοινωνία. Η διαμεσολάβηση χρησιμοποιείται σαν παρέμβαση κυρίως στις υποθέσεις της Σύμβασης της Χάγης και προληπτικά όπου υπάρχουν συγκρούσεις ζευγαριών. Είναι μια καθοδηγητική διαδικασία διαλόγου με σκοπό να βρεθούν λύσεις στις οποίες θα είναι σύμφωνοι οι δυο γονείς, με στόχο την ευημερία του παιδιού. Μέσω της διαμεσολάβησης μπορεί να εξοικονομηθεί χρόνος και οικονομικοί πόροι του Κράτους.