Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και η λήψη μέτρων για καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Του Ιωνά Νικολάου, Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Εφημερίδα “ΣΗΜΕΡΙΝΗ” Η Κυβέρνηση, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, προχώρησε από την πρώτη στιγμή με τη δέουσα αποφασιστικότητα στη λήψη σειράς μέτρων κα ενεργειών, οι οποίες οδήγησαν στην κύρωση της Σύμβασης...

Continue reading

Συμμετοχή σε εκδήλωση με θέμα “Οι συνέπειες της αποκάλυψης της ενδοοικογενειακής βίας”

Η Λειτουργός του ΣΠΑΒΟ κα. Μάρθα Καλάνα συμμετείχε σε εκδήλωση της Γυναικείας Οργάνωσης Αλληλεγγύης στη Λεμεσό, με θέμα “Οι συνέπειες της αποκάλυψης της ενδοοικογενειακής βίας”. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Κόμματος Αλληλεγγύης κα. Ελένη Θεοχάρους και ο Δήμαρχος Λεμεσού κος. Νίκος Νικολαΐδης.

Continue reading

Συμμετοχή στην Εκδήλωση του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου

Οι Λειτουργοί του ΣΠΑΒΟ κα. Ηρώ Μιχαήλ και κα. Μάρθα Καλανα, συμμετείχαν στην ετήσια Πανηγυρική εκδήλωση του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου.

Continue reading

Bιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Προάγοντας υγιή χαρακτηριστικά προσωπικότητας και την ανθεκτικότητα μέσα από τον κινηματογράφο»

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης υγιών διαπροσωπικών σχέσεων και την πρόληψη του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, ο ΣΠΑΒΟ διοργανώνει βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Προάγοντας υγιή χαρακτηριστικά προσωπικότητας και την ανθεκτικότητα μέσα από τον κινηματογράφο». Στα πλαίσια του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Πώς ο Γκριντς έκλεψε τα Χριστούγεννα» με σκοπό...

Continue reading

3η Δημόσια Διαβούλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Ο ΣΠΑΒΟ εκπροσωπήθηκε από το Διευθυντή του Συνδέσμου, κο. Δήμο Ιωάννου και τη Γραμματέα του ΔΣ κα. Μυρούλα Χριστοδούλου, στην 3η Δημόσια Διαβούλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που διεξήχθει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Continue reading

Πρώτος εκπαιδευτικός κύκλος της εκπαίδευσης των νέων εθελοντών Πάφου

Με χαρά και συγκίνηση έκλεισε σήμερα ο πρώτος εκπαιδευτικός κύκλος της εκπαίδευσης των νέων εθελοντών Πάφου. Η πρώτη ομάδα στήριξης του ΣΠΑΒΟ στην Πάφο είναι γεγονός. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την ενεργητική τους παρουσία, όλους του ομιλητές που προσήλθαν...

Continue reading

Βιωματικά εργαστήρια, Β’ Δημοτικού Κ. Πολεμιδιών

Οι Λειτουργοί του ΣΠΑΒΟ κα. Ηρώ Μιχαήλ και κα. Μάρθα Καλάνα, πραγματοποίησαν βιωματικά εργαστήρια, με θέμα τις υγιείς σχέσεις και τις γερές φιλίες, σε μαθητές του Β’ Δημοτικού Κ. Πολεμιδιών, Λεμεσού.

Continue reading

Συμμετοχή Προέδρου του ΣΠΑΒΟ σε εκδήλωση του ‘Παρατηρητηρίου Ισότητας Κύπρου’

Συμμετοχή Προέδρου του ΣΠΑΒΟ κας. Κικής Πογιατζή, ως ομιλήτρια σε εκδήλωση του “Παρατηρητηρίου Ισότητας Κύπρου” με θέμα “Ο πολιτισμός σε υποχώρηση: Έμφυλη βία και κοινωνικές πρακτικές” που διεξήχθει το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton.

Continue reading